Gula ängar, grönt gräs och kaffe!

Vet inte vad som tog hårdast på krafterna, festen i Lördags eller bilturen från Trelleborg måndag natt? Kaffet smakar i vilket fall ljuvligt och gör underverk! Det blev en soft fredagskväll med montering av skivhyllor (Man kan ju bara skratta när man vänt ena sidan fel och måste ta isär allt igen), därefter väntade sortering av skivor, hur ställer ni skivorna, A-Ö? Själv låter jag ena hyllan fyllas med musik från Australien, resten kör jag i bokstavsordning. De nya hyllorna räckte dock inte till på långa vägar så det blev till att beställa fler på lördagsförmiddagen. Mattias och Tompa kikade in och vi lirade lite gitarr och sjöng över ett glas vin, kolla www.uddevallakassetten.just.nu  Vid tretiden knallade vi iväg till den mysiga regementparken där den lokala musikföreningen MF Adrian arrangerade festival, gästspelade med lite didjeridu. Kollade lite band, fikade på filtar i gröngräset, avnjöt en öl och hade det allmänt trevligt. På söndagen blev det fika på cafe med modern! På måndag bar det av till Trelleborg där jag föreläste om Aboriginer på biblioteket, trevlig kväll och oj vad vackert det skånska landskapet var, jag svichade förbi knallgula ängar, det var sommar/vårkväll och Sverige visade sig från sin allra vackraste sida. Det blev inte många timmars sömn vare sig i helgen eller igår, men det var det värt, det finns ju kaffe! Och, det höll jag nästan på att glömma, det finns ju bra musik som håller en vaken! Igår landade det ännu ett paket i min brevlåda från skivbolaget Off The Hip i Australien, Dom Marianis senaste platta "Shell Collection" samt Johnny Casino´s Easy Action. Upp med volymen!

I den bästa av världar!

Oj vad skönt det var med en ledig dag. Klippte gräs, pust! Hälsade på dottern med tårta och kaffe. Kollade på en avslagen fotbollsmatch mellan Sverige - Finland, mer spännande att läsa nya Sportmagasinet som är riktigt bra. Avnjöt en dubbelespresso med en skvätt Jameson på vår innergård, gott! Fick besök av vännerna Witting som idag åker till New York, ah bara tre månader kvar sen är det dags för the Wallins!
Just det, i den bästa av världar är allt livsmedel kravmärkt. Ska vi ha en köttindustri så är det minsta man kan begära att djuren behandlas så väl att det klassas som kravmärkt. Samma för jordbruket, kaffeodlingar etc. Gott att Skandiabanditen åkte dit. Skål Janne Josefsson för dina program, kraften i dessa program bör inte underskattas. Sätt åt banditerna i kostym!

Radio Birdman och The Saints


Radio Birdman och Chris Bailey (The Saints), live i Sverige sept 06.
Jösses vilken vecka, vilka spelningar, vilka legender, ojojoj!

PADDINGTON TOWN HALL Sydney -77
Radio Birdman och The Saints

 

Teenage kicks!

John Peel, radiolegenden från BBC som tragiskt gick bort förra året utmämnde The Undertones singel "Teenage kicks" till världen bästa låt! På gravstenen ville han att det skulle stå "A teenage dream so hard to beat". Fast det var inte det som det här skulle handla om. Jo det finns förstås en koppling. Idag nåddes jag av nyheten att Radio Birdman, ett fantastiskt rockband från 70-talets Australien kommer till Sticky Fingers i Göteborg den 14 sept. Bandet har återbildats och spelat in en ny platta, jag blev skitglad, nästintill extas. Vet egentligen inte varför jag går igång så på att se gamla favoritartister stå på scenen, är det en nostalgisk dröm om tonårstiden? Tja, jag vet inte, längtar inte tillbaks till finnar, fumlighet med flickor,omognad, ingenstans att vara osv. Men ändå, det är nog så att det blir en tidsresa, fan jag ser ju egentligen stilmässigt lika dan ut nu som då, kanske med lite större öron (Dom slutar ju inte växa på män!?), annars är det skinnpaj, jeans och gympadojor.  Precis som när jag såg Ramones i Lund och Clash i Göteborg. Jag kastade mig i vilket fall på telefonen, ringde pustervik och bokade biljetter, så den 14 sept på sticky fingers står jag längst fram och skrålar med i "Crying Sun", "Burn my eye ´78" mfl. Har ni inget med Birdman, kolla in samlingen "The essental 1974-1978", en fantastisk skiva. www.radio-birdman.com
Tonårskickarna gäller än idag, kanske är det dags att skriva en ny  version, "Midagekicks"?
öh förresten har ni inte "Teenage kicks", bege er genast till skivaffären och köp!
Vilken vecka det blir förresten, det var ju två band som regerade i Australien runt 1977, Radio Birdman från Sydney och The Saints från Brisbane. Chris Bailey sångaren i The Saints uppträder i Stockholm den 9 sept. Halleluja! A teenage dream....

Monster tackar gud!

Fan vad kul det hade varit om Lordi i vinnarintervjuerna hade gjort en Carola och tackat Gud för vinsten!
Gärna med tillägget att de haft djupa och timlånga samtal med honom innan de gick på scenen. Nu tror ju inte jag för en sekund på att om Gud ingriper i enstaka händelser här på jorden, att han då skulle ägna kraft åt lyxproblem som att vinna schlagerfestivaler eller 100 meterslopp i OS samtidigt som barn svälter ihjäl, folk dör i krig, djur plågas och vi leds av maktfullkomliga idioter osv osv. Jag kunde egentligen inte bry mig mindre men dom söta monstren från Finland och deras vinst var ett finger i, ni vet var, på ni vet vem, som förtjänade det! Nåväl, grattis Finland! Efter flera timmars repande ihop med Mattias inför sommarens spelningar på Lördagen (Clash gamla "bankrobber" satt som en smäck!) begav vi oss till ungdomarnas favoritkrog i Uddevalla, GG. Det var inte ett anfall av gubbsjuka som lockade oss, utan det faktum att kvällen var vigd åt DJ Kongstad samt banden The Movers, Rawhide och Speedfreaks. Aldrig tidigare har så bra musik spelats på denna krog, var var kidsen? Kvällen avslutades med djupa musikdiskussioner och konsertminnen tillsammans med T.Modig, mannen som en gång i tiden var med och myntade uttrycket "Vägra raggarna bensin" i bandet P-nissarna! Söndagen ägnades åt promenader och VM guld! (Ett guld som känns hur svalt som helst)

fredag härligt fast det regnar!

fredag härligt fast det regnar!

Melodifestivalen

Efter en god pastamiddag med rött vin så hamnade jag som så många andra framför tv'n och melodifestival kvalet. Jag har väldigt svårt för Carola och jag skulle hellre möta Hells Angels i en mörk gränd än henne. Jag är uppriktigt rädd för Carola, det döljer sig något bakom hennes ögon som skrämmer mig. Hon är hela tiden så speedad, talar med röster och är förmodligen kapabel till vad som helst. Visst hon sjunger hyfsat, har utstrålning och är väl schlager personifierad, men...! Log åt och röstade på finska Lordi, ja jösses. Röstade även på Bosnien Hercegovina, “Layla/Leijla”, Hara Mata Hari där jag fick lite Weeping Willows vibbar. Missar inte gärna Josefsons dokumentärer, det var en fröjd att se när Marstrands överklass gjorde bort sig när dom gick i taket över en kebabservering, golfnissarna på Lidingö som inte ville ha några flyktingar i landet var lika patetiska dom. Skål Janne, du behövs!
The Raconteurs "Steady as she goes" spelas om och om igen på kontoret!

Längtan till Woodford!

Åh vad jag längtar till Australien just nu, i dag åkte Geoff och gänget till Arnhem Land. Tyvärr hade jag inte råd att följa med på årets resa. Hade gjort vad som helst för att få vara på Dreaming Festivalen som startar om tre veckor, Yothu Yindi ska spela, Warumpi Band gör comeback, Milkay har kurs, Shellie Morris lirar mm. Minns den fantastiska maten från förra årets festival mmm!

www.woodfordfolkfestival.com



Utslagsfrågan

Ahh, igår förlorade vi quistävlingen på den stört omöjliga utslagsfrågan som löd, "Hur många besökare har Eiffeltornet haft sedan det byggdes på 1880 -talet?", vi gissade på 600 milj, svaret var 260 milj. Laget som hamnat på samma poäng, 23, som oss gissade på 180milj och vann! Så nära, så nära, vi missade vem som gjort "We didn't start the fire", Billy Joel. Och vi svarade fel med två år på frågan om när Pet Shop Boys släppte "Go west". Nåväl, silver blev det, helt ok egentligen! Kvällen avslutades framför tv'n med Barcelona-Arsenal, kul för Henke att Barca vann! Såg precis att de gamla hjältarna New York Dolls ska spela i Borlänge i sommar, känns som att jag måste dit även om det vara är Johansen och Sylvain kvar från orginalsättningen. Kul med alla sommarfestivaler!

Resfeber och musik

Som det ser ut just nu så blir den stundande sommaren den första på sex år som jag inte ska ut på turné med White Cockatoo. Det har nästan blivit som ett gift i kroppen, längtan efter vägarna, nya stadskyltar och länder. Almanackan är dock inte tom, först  väntar en resa till ett gammalt slott i Franrike tillsammans med arbetskamraterna. Veckan efter kommer didjvirtuosen Mark Atkins från Perth till Eskilstuna där jag ska agera förartist. Accelerator i Stockholm med Arctic Monkeys och The Raconteurs mfl, följt av Depeche på stadion är inplanerat. Försöker just nu boka in lite fler spelningar åt min Aboriginska vän Shellie Morris så lite resande med gäster från down under lär det bli. Årets höjdpunkt väntar dock lite senare i sommar, New York, just i tid innan den legendariska rockklubben CBGB's går i graven. Såg förresten Zozo igår, fin film. Om nu någon undrar så mår katten Tassen Wallin prima!

Kul helg på hemmaplan!

Det blev en kul helg med fint väder! Har inte riktigt kunnat släppa inledningen på fredagskvällen, fnissar fortfarande samtidigt som jag bara kan skaka på huvudet åt eländet! Uddevalla har 32 pizzerior, ingen av dessa serverar italienska pizzor, ni vet, mozzarella, parmaskinka, basilika, pesto etc. Utbudet består av så kallade svennepizzor, billigaste osten från Lidl, burkchampinjoner, billig burktomatsås, kebabkött, bearnise osv. Nåväl, enligt rykten så skulle stades äldsta pizzeria, som förövrigt drivs av en italienare ha börjat med italienska pizzor. På plats så gick det i menyn att läsa att det finns fyra pizzor gjorda med en fettsnål 18% mozzarella, förstår inte riktigt idéen? I Italien använder man sig av buffelmozzarella för att det är den fetaste och tillika den godaste, jag köper ju inte pizza för att banta!? Det är som att göra semlor med vispad lättmjölk istället för grädde, behöver jag dra fler exempel? Nåväl, jag frågade servitören om de inte har några pizzor gjorde enligt originalrecept från Italien, alltså med riktigt mozzarella? Nej, men vi har gorgonzola blev svaret, fantastiskt! Goddag yxskaft! Detta på en italiensk restaurang! Namnet, Napoli! My God, pizzans hemstad! Det finns för och nackdelar med att leva i en småstad, att inte kunna köpa pizza eller för den delen indisk mat är en nackdel, en fördel är det stora nätverket av vänner! Redan 16.00 samlades ca 25 pers hemma hos diktaren Ask för en skön så kallad kassettfest där varje gäst har med sig en egen låt! Min låt var Radio Birdman och deras Aloha Steve & Danno! Inte att förglömma, på lördagsförmiddagen hade jag en privatkurs i didjeridu med en trollhättetjej. Tack vare några molnstackar så kunde jag med gott samvete kolla på två filmer på söndagen, Paradise now och point match. Riktigt bra båda två. Den ena om palestiniernas tröstlösa liv under ockupationsmakten Israels terror, och vad som får uppgivna män att spränga sig själva och oskyldiga i luften. Den andra om kärlek och passion!
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, skål!

Svag insats!

Igår var det dags för ännu en Quis omgång med musikfrågor på Butlers, lite kaxiga har vi i laget "Vilse" med viss rätt börjat bli, vi har alltid legat i topp, antingen 1'a 2'a eller 3'a men igår föll vi som ett korthus. Hade ingen susning om vad Kent hette innan de blev Kent. Kom inte heller på vad Jocke Bergs och Cardigan Peters projekt ihop kallas. Nåväl vi får ta nya tag nästa onsdag! I morse blev det till att leta fram kortbyxorna, värmen håller i sig och morgonpromenaden var ljuvlig!

Fotbollsfeber

En av gårdagens stora/lilla händelser var Lagerbäcks presentation av VM truppen, måste erkänna av fotbollsfebern börjar kännas av. Oj vad kul det ska bli med denna gigantiska fest! Av någon märklig anledning har jag de senaste EM och VM turneringarna befunnit mig utomlands. Hade grymt kul på en bar i Darwin när Sverige mötte England 1 - 1. Såg straffdramat mot Holland i Amsterdam. Fick en aboriginsk medicinman att från scenen i Italien berätta att han via trolldom hjälpt mig så att Sverige och Danmark skulle spela 2 - 2, vilket innebar att Italien var utslaget, ni skulle sett publikens reaktion!
Nedräkningen har börjat!
Pysslade förresten om den skadade katten Tassen, fick i honom lite medicin och han är nu på bättringsvägen. Måste erkänna att jag med nyfikenhet följer Evo Morales arbete i Bolivia med att ta från de rika och ge till fattiga, nationaliseringen av naturresurserna känns rätt. Nu är de ca tre veckor sedan som jag började promenera till och från jobbet, en promenad på ca 40 minuter en väg. Skönt med frisk luft och motion, väntar med spänning på att vågen ska visa en något mindre siffra!

Australisk garagerock

Njuter av Triple J's 3 timmar långa musikspecial om den Australiska garagerockscenen på 80-talet.
http://www.abc.net.au/triplej/music_specials/s1389374.htm


Vilka minnen som väcks till liv! Kommer ihåg när jag såg Screaming Tribesmen med Voodoo Lust som förband på Kardomah Cafe i Kings Cross 1989. Samma vecka såg vi Hunters & Collectors, Chris Bailey, New Christ, Trilobites, The Sunnyboys, The Angels mfl. Minns även konserterna med Lime Spiders, Hoodoo Gurus, Dubrovninks, DM3, Hard Ons,  ja även Paul Kelly, och Midnight Oil tillhörde favoriterna.

Får nog köpa en sexpack VB att avnjuta i sommarvärmen, tur att jag har nya högtalare till datorn!

Nu spelar dom Radio Birdman, oj oj oj!


Kattdramatik

Helgen var trots det fina vädret fylld av oro i den Wallinska familjen, en av våra familjemedlemmar, katten Tassen Wallin 10 månader var försvunnen sedan Lördagsnatten. Vi vandrade runt och letade efter honom på söndagen, men ingen katt! Trots att vi bor i de centrala delarna av stan hade vi tack vare vår innegård möjlighet att på söndagsnatten låta ytterdörren stå på glänt, ifall han skulle dyka upp. Vaknade tidigt, men ingen katt, satte på espressobryggaren och hoppade in i duschen, när jag kom ut så fick frugan syn på Tassen som nu låg i soffan. Nosen var bortskrapad, munnen blodig och han hade svårt att andas, det fick bli iltransport till Veterinären. Efter en dag med dropp och undersökningar så mådde Tassen lite bättre, han har med all säkerhet blivit påkörd och nu väntar medicinering, vi håller tummarna! Kattbrorsan Sotis som varit ensam och orolig fräste nu åt sin skadade vän, något med lukten enligt veterinären. Det är märkligt vad mycket dom betyder dom små familjemedlemmarna när det väl gäller. Nåväl... Såg förresten en huggorm i samband med gårdagens lunchpromenad, stiligt djur.