Så var det dags igen!



DU kan stoppa det här, köp inte!

Så räddar vi Sverige, utvisa brevbärarna!

Så räddar vi Sverige, utvisa brevbärarna!
Igår stod jag och lyssnade på Sverigedemokratenas tal på nedre Kungsgatan i Uddevalla, det fanns motprotester från ung vänster vilket jag tyckte var bra, men jag var ändå intresserad av att höra vad de hade att säga, och vad som fick vissa i publiken att applådera högt! Ett återkommande mantra var att vi måste stoppa invandringen och stänga gränserna för att rädda jobben, arbetslösheten är stor i Sverige och invandrarna stjäl våra jobb! Återigen applåder från publiken!

Men vänta lite... hur man stjäl en cykel förstår jag, man smyger ut med en bultsax i skydd av mörkret, klipper av låset och cyklar så fort man kan därifrån. Ska man stjäla pengar från en bank krävs kanske en pistol och någon halsduk att dölja sig bakom. Men vad jag inte förstår är, hur i hela friden kan man stjäla/ta ett jobb från en "svensk"?. Smyger man in på något kontor på natten och helt sonika tar över en stol och skrivbord för att sedan på morgonen förklara via ett papper som någon textat åt en (Man kanske inte kan svenska) att man nu har tagit över det här jobbet? Eller är det bara att kliva in till någon arbetsgivare och säga jag hade tänkt ta ett jobb här. Är det så enkelt, man tar/stjäl ett jobb från en svensk som i sin tur får lomma hemåt igen. Öhh, jag har arbetat i snart 30 år och aldrig hört talas om att just det som Sverigedemokraterna varnar och skanderar om, och som publiken applåderar, jag har aldrig hört talas om någon invandrare som klivit in på en arbetsplats och stulit ett jobb från en Svensk!

Däremot har jag hört talas om arbetsgivare som anställt invandrare, jobbar faktiskt själv för en. Men är det då inte dessa arbetsgivare som Sverigedemokraterna borde ge sig på, i rimlighetens namn måste det ju vara så. En invandrare kan inte stjäla ett jobb, så där faller hela argumentet om ut med invandrarna, stäng gränserna! Varför? Det är ju upp till arbetsgivaren att anställa eller inte! Med Sverigedemokraternas resonemang öppnar sig i så fall en helt annan "genial" lösning! Utvisa alla brevbärare, på så vis får svenska folket inga räkningar, vilket i sin tur generar stora shoppingmöjligheter och fart på hjulen i samhället. Ja så måste det vara, tänk om alla Svenskar kan shoppa för hela sig lön, vad smart och vad många arbetstillfällen som skulle uppstå! Öhh eller, vänta nu öööh, ut med ööö brevbärarna! klapp klapp klapp klapp! Nu är det snart val!

Skillnad på shopping och handla?!

När jag hör ordet shopping tänker jag på sådant man inte behöver, ni vet, typ det 67 paret med skor, 293 klänningen osv. När jag tänker på handla så är det sådant man behöver, mat, kan väl i och för sig vara kläder, men då sådant man behöver. När jag hör högern säga att vi ska shoppa oss ur krisen, hör jag dom säga, köp allt som du inte behöver och som är skadligt får vår jord, skadligt för de som arbetar osv. Deras taktik att sänka skatten så att vi ska shoppa leksaker tillverkade av barn, kläder tillverkade av barn eller kraftigt underbetalda människor i Asien, produkter vi egentligen inte behöver tilltalar mig inte. Visst ska vi handla, men det måste väl ändå vara bättre att folk har jobb även inom det offentliga (via skattepengar) och att vi alla sedan handlar, sådant vi behöver och med hänsyn till de som arbetar, jorden och djuren. Krav, Fairtrade, Eko-turism osv. På så sätt får vi snurr samtidigt som vi alla får det bättre, inte bara ett fåtal. Vissa må skratta åt min naivitet, men tänk om det bara fanns Krav varor, Fairtrade varor osv Tänk om vi fördelade de resurser som finns mer jämlikt. Fattigdomen skulle kunna utrotas, och med den prostitution,. djurplågeri, människohandel, ja all jävelskap skulle få svårare att överleva. Det enda som krävs är empati och ett personligt val när vi väl står där och väljer.