Bittrare än VB för Australien

Australien åkte ur VM på ett domarmisstag. En feldömd straff fällde The Socceross och Italien gjorde vad Italien alltid gör, snubblar sig fram genom VM (Jag tror dom vinner). Trist nära Domarna avgör och inte spelarna, det är ju trots allt inte VM var dag. Jag höll på Australien, men nu blir det till att följa Gli Azzurri.

Inhandlade förresten biljett till Peace and love idag, grymt med New York Dolls!


tre blir ett

Idag blir tre ett, favoritlag i VM alltså. Sverige åkte kanske inte helt oväntat ut med dunder och brak, det var något av en kollektiv kollaps där alla utom Ljungberg och Isaksson underpresterade. Ikväll möts de två kvarstående lagen i mitt hjärta, Australien och Italien. Jag har ju tippat Italien som vinnare av hela VM, men ikväll håller jag tummarna för Australien, det hade ju varit hur häftigt som helst om The Socceroos kunde rubba klassiska Italien. Det var förresten skönt med långhelg bestående av sill och potatis, samt en ljuvlig jordgubbstårta. Vi firade högtidsagen först på vår innergård, sedan hos familjen Witting och avslutningsvis på Bangatan i Uddevalla där väldigt många i umgängeskretsen firade rejält! Kul! Den lilla vildkatten Gråben var förresten på besök och övernattade inomhus, kelade en hel del med honom, vårt hem står öppet, fortsättning följer. Snart avspark!

2'a halvlek

Det slog mig just som jag skrev rubriken att jag är inne i 2'a halvleken i livet, första har varit helt ok, fast precis som i fotboll när man ska kvittera eller slå in vinstmålet så går klockan fort och det gäller att ta vara på chanserna, det som ska göra måste bli gjort, fast som sagt, det är inte över förrän den tjocka damen sjunger (gammalt  opera ordspråk, numera sport klyscha). Nu var det ju inte detta jag skulle svamla om, utan Sveriges 2'a halvlek mot England, den var magnifik! Marcus slet som ett djur och kompenserade ev brist på talang med en sjuhelvetes vilja som var underbar att se. Kan dom ta med sig känslan från andra halvlek så kan vi kanske kryssa mot Tyskland och sedan låta Isaksson ta revanch (Han borde tagit ett mot England) genom att rädda två straffar! Är Zlatan frisk ska han spela, jag sluter inte upp i antikampanjen som råder mot honom. Snart midsommar, jordgubbar mm! Vildkatten under huset har fått en egen korg som han myser i på innegården, frukost och kvällsmat serveras punktligt. Vår innergård är förresten välbesökt nuförtiden, nya trevliga grannar med katt och hund, Noak hade varit avundsjuk!

Har ni hört The Movers nya "Head on" ? Om inte, besök www.themovers.se
See ya!


Hur ska det gå?

Nedräkningen har börjat, dels till semestern och dels till kvällens match! Sist gång som jag såg Sverige - England var på Rorke's Drift i Darwin, Australien. Vi var 4 svenskar och en jäkla massa engelsmän, väldigt kul, massor av öl (VB) och heja ramsor. Hur fasen ska det gå ikväll? Det är ju en viss skillnad på en Zlatan från Juventus i toppform, jämfört med en Albäck som inte platsade i div 1 i England och som numera spelar i Danmark, de engelska backarna darrar förmodligen inte! Det blir nog pisk ikväll med 3 - 0, fast Paraguay vinner och vi går vidare ändå. Igår mötte jag förresten en tupp på min lunchpromenad!

Doften var ljuvlig när jag vandrade hem från jobbet, lite fukt i luften, fåglar som kvittrade, livet var härligt.
Oj vad kul det är nu när gruppspelen är på liv och död. Var förresten ensam om att hålla på Italien i Lördags, alla gästerna skrek US, det är förstås tacksamt att tycka illa om overdogs som just Italien, spelarna består av ett gäng Ljungbergare, ni vet sådana som alla kvinnor får något vått i blicken av, de är extremt måna om sitt utseende, frisyren måste vara rätt, kläderna snygga, gesterna dramatiska, detta att jämföra med exempelvis Rooney, en pubhuligan uppfödd på leverpudding och öl. Tror dock fortfarande att Italien tar hem det hela. Åh vad synd att Australien inte kryssade mot Brasilien. Hittills har jag konsekvent jublat när underdogsen slagit eller kryssat mot storlagen (ja utom mot Italien förstås *skrattar*)
Nåväl... Kom igen Sverige!


Jaaa! Äntligen satt den!

Jösses vilken nervpers, visste inte vilken skinka jag skulle sitta på när jag smuttade på vin, öl, espresso med whiskey (Jameson), knaprade på chips, varma mackor mm samtidigt som jag slets mellan hopp pch förtvivlan. Satt precis och räknade poäng, ok om vi tar England.... då, äntligen... Ljungberg nickar in det förlösande 1 - 0 Jaaaa! Ojojoj! Sverige!

Musiktips och nerver...

Oj oj oj idag gäller det, Sverige - Paraguay. Kan inte bestämma mig för om jag ska vara pessimist eller optimist, är faktiskt nervös så här 12 timmar innan avspark! Fast jag hoppas och önskar att det ska lossna, mål mål mål, snälla! Har ni hört Australiska Wolfmother? Om inte, kolla här http://www.myspace.com/wolfmother lyssna på Woman, underbar -70 tals hårdrock. Shit vilket startfält Roskilde har, Raconteurs, Wolfmother, Strokes, Arctic Monkey, Dylan, mm!
Italien vinner VM!

Tre T!

Igår var det Tre T som gällde, efter en balkongputs så väntade först Torsk med äggsås, därefter ett 2 timmar långt Telefonmöte med Australiska Nya Zeeländska vänskapsföreningen där den stundande Australienfestivalen diskuterades, följt av TV matchen Brasilien - Kroatien.

The Socceroos i väntan på blågult!

Jodå, även jag har drabbats av fotbollsfeber, rös när The Socceroos (Australien) först kvitterade och sedan dunkade in ytterligare två bollar, 3 - 1 mot Japan, vilken avslutning och vilken inhämtning, wow! Just den matchen fick jag följa via radion på kontoret. Självklart är det Sverige som man håller på, måtte dom slå Paraguay och måtte det lossna för Zlatan! Det är nästan lika kul och spännande att följa några av de andra ländernas framfart, Australien har ju given en plats i mitt hjärta, likaså Italien (min dotter är till hälften Italienska) så även det landet har en stor plats i mitt hjärta! Italien såg ruggigt starka ut. Idag kliver Brasilien och Frankrike in i turnering och temperaturen skruvas upp ytterligare ett snäpp. Jag tolkar det som ett bra tecken att Mellberg och Ljungberg är så tända att de vill slå varandra på käften, det ryktas ju även om att det bara är en tidsfråga innan Zlatan och Ljungberg ryker ihop,  kan dom istället ta ut sin frustration först på Paraguay och därefter England så kommer det här att gå bra. Lagerbäcks "inget har hänt" känner vi ju igen från Japan och är väl inte så mycket att bry sig om, det säger han ju om allt, även när det finns på film och hela världen såg det som "inte hände"!


Grand Val

46048-3


Rött vin på Château du Grand Val

Är tillbaks i hemstaden efter en ljuvlig vecka på Château du Grand Val beläget strax utanför Combourg och Rennes i Bretagne, Frankrike. Då ingen av mina 11kvinnliga arbetskamrater vågade bo i slottet (Det ryktades om spöken!) kunde jag välja bröllopssviten till mig själv, ett fantastiskt fint rum. Grafiker Jerker bodde i rummet bredvid. Det blev en vecka fylld med god mat, gott vin, bad i poolen och trevligt sällskap.

Här hittar ni lite bilder www.larswallin.nu/c60/france/index.htm

På hemresan stannade vi i Stanstedt där det blev pizza och fotboll. Hade bråttom hem på Lördagen för att hinna till Sverige matchen, måtte Lagerbäck våga prova att starta med Kim mot Paraguay, festen får inte ta slut än!


Uteservering och trevligt sällskap

Igår blev det två Kilkenny på Mortens Krog tillsammans med den australiska artisten Jane Kitto, DJ Kongstad, frugan och Kittos mest hängivna fan Mats från Stenugnsund. Sicken röst hon har Kitto, fan vad bra gitarr/sång kan vara i all sin enkelhet.Två överförfriskade 40+ gäster buggade våldsamt till den avskalade och vackra musiken, en A-lagare vaggade med händerna i luften, bara i en småstad, bara i Uddevalla!
Såg Josefsson klä av fackpampen Stig Malm, fy fan vilka svin, fy fan vad korrupt Sverige är när man lyfter på filtarna, unket! Gyllenhammar, Feldt och Malm blåste arbetarna och gjorde en hemlig uppgörelse innan löneförhandlingarna ens inletts! Finns det ingen moral och etik någonstans? Schyman (V)  fifflade med skatten, facket har klippkort på porrklubbar så fort det är dags för möte, direktörerna (M) frossar i bonussytem och fallskärmar, och nedläggningar! Min stackars hemstad har under en längre tid misskötts så svårt att det numera liknar en spökstad, kolla in turistguiden på www.uddevallakassetten.just.nu
Är jag bitter, nej det är lungt. Ikväll är det fotboll, pizza och rödvin! imorgon stundar en trevlig middag med Kitto och vänner.
Och på Måndag bär det av till Bretagne och Château du Grand Val strax utanför den lilla byn
Combourg .
Skål på er!