Vardag igen!

Så var man tillbaks till vardagen igen! Semestern är slut, det regnar är Måndag och man är på sitt kontor!
Men, 4 veckors ledigt var ljuvligt skönt. Har softat med frugan, cyklat och badat. Fasen vädret har ju varit helt enormt. Visst fick vi ställa in en massa utflykter tack vare att någon pundare snodde vår bil, en bil som senare på en öde grusväg blev slaktad, nåväl även om jag skulle vilja gå loss med ett basebollträ på den som tog bilen, som i sin tur orsakade en inställd stockholmskurs mm, så var semestern underbar. Som pricken på i'et så kom jag överens med folksam om att bilen skulle lösas in, en ok lösning även om det innebär en massa extrajobb med att hitta ny bil. I helgen var vi på den lokala Fjordfestivalen där vi bland annat såg banden The Movers och Nober Hill, grymt bra båda två. Gjorde förresten debut på scenen med gitarr, jag har aldrig spelat gitarr live förut. Det gick väl ganska ok, bandet jag spelade med var mitt eget TribeLars. Snart är det dags att cykla hemåt i ösregn. Skål!

Bakgården

Semestern rullar på och åtskilliga timmar spenderas i bakgårdens sköna svalka. I fredags hade vi grillkväll med den sjungande hockeymålvakten Kai Martin (GT och Stick) samt Alderborn (Rockorakel), Tompa Ask (Diktaren), Putte (Punk) & Gunilla, trevligt. Givetvis var katterna Gråben, Tassen och Sotis med på ett hörn. Mycket rött blev det! På Lördagen gästade forskaren Stig Norder från Lunds universitet samt hans bror Tage för lite diskussion om Australiens urbefolkning samt didjkurs. Valde faktiskt den nya västernserien på femman framför krogen, riktigt bra faktiskt,har ju ända sedan jag var liten pojkspoling varit svag för indianer och fascinationen finns kvar. Fick en bränd version av Carl Barats (Libertines) nya band Dirty Pretty Things, känner att jag måste köpa den för den är alldeles förbaskat bra. Repade lite med Mattias på lördagseftermiddagen, kul! Fick mejl av Luxemburg musikern Lex Gillen att han bokat flygbiljett och kommer för att hälsar på i samband med Australienfestivalen i Stockholm. Förfäras av de svarta rubrikerna Israel skapar, kan inte låta bli att uppfatta dem som den där lilla tykna killen  på skolgården som kunde bära sig åt lite hur som helst, för så fort det hettade till (Någon med muskler gör motstånd) kunde han ropa på storebror (USA). Om de skulle lämna de olagliga bosättningarna så skulle mina sympatier fördelas till 50-50. Nåväl, medan världen kokar av galenskap så tänker jag nu avnjuta lite tacos med ett glas rött. Peace & Love. Just det, inget nytt om bilen, den är fortfarande försvunnen och vi är hänvisade till våra cyklar om vi vill förflytta oss någon längre sträcka.

Så var det dags igen...

Så var det dags igen, trodde vi skulle slippa det här nu när bilen stått parkerad, inlåst bakom portar och med videobevakning i p-hus.  Men icke! Blir så jävla trött, det är 6é gången på bara några år som vi får vår bil stulen, antal gånger som vi har haft inbrott har jag slutat räkna. Instinktivt skulle jag vilja gå loss med ett basebollträ på dessa skitungar som ser bilstöld jämställt med snatteri (Något de förvisso inte är ensamma om, de har ju lagen på sin sida, det blir max övervakning av någon bekant som straff!), medan vi andra får punga ut med självrisk efter självrisk samt förlora tusentals kronor på för lite i ersättning från försäkringsbolagen. Ser ni någon skitunge som kör omkring i en mörkblå Saab 9000 axj 434, tonade bakrutor, slå en signal, slår ni honom utlovas belöning ;) Perkele!
Nåväl...

Legender och guld!

Italien gjorde det som jag förutspådde, VM guld! Forza Gli Azzurri. Vilken skön prick över helgens i. Fredagskvällen med New York Dolls i Borlänge var magiskt bra, uppladdning på en uteservering med Dolls Yaffa och Hanoi rocks Andy McCoy mfl var trevlig, kolla www.uddevallakassetten.just.nu
Idag har vi haft 1- årskalas med katterna, myntadoftande möss, kyckling och tårta!
Själv avnjuter jag ett glas mauro till en delikat god pasta, tagliatelle och köttbullar i tomatsås.
Peace and Love!

New York Dolls

New York Dolls


Semester...

Åhh vad skönt med semester.  Solen skiner från en klarblå himmel! Det här är första sommaren på 5 år som jag inte ska ut på vägarna med den Aboriginska gruppen the White Cockatoo, visst saknar jag dom och visst saknar jag vägarna. Men att softa i Bohuslän med frugan är riktigt skönt det också. I förrgår var vi i Ramsvik, en pärla belägen mellan Hunnebostrand och Smögen, klipporna var sig lika sedan barndomen, då jag var här med mormor och morfar, kaprifolen växte då som nu längs stigarna. ibland är det skönt när inget har förändrats och man kan återvända i tid och rum. På tal om det, på fredag ska vi se New York Dolls! Fan vad kul, synd bara att inte Thunders finns kvar. Fick den fantastiska "Inner city sounds" i veckan, en grym cd med Australiens punkscen -70 tal, ha ha mycket nostalgi nu! tillbaks i nuet, Forza Gli Azzurri, Italien i VM final oj oj oj

Ramsvik

Ramsvik